Gå direkt till innehållet

Jobba hos oss!

Gillar du administration, sociala frågor och utbildningspolitik? Kom och jobba med oss på Vänsterpartiets kansli i Stockholms stad. Vi söker nu en biträdande borgarrådssekreterare/politisk sekreterare med ansvar för administration och bevakning av arbetet i socialnämnden och utbildningsnämnden. Tjänsten är på heltid och tidsbegränsad. 

Vänsterpartiet ingår i den styrande majoriteten i Stockholms stad tillsammans med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Feministiskt initiativ. Vänsterpartiet har bland annat ansvar för äldre- och personalroteln som har hand om den politiska styrningen av äldreomsorgen och personalpolitiken. Vi söker nu en biträdande borgarrådssekreterare som kommer att bistå i arbetet med rotelns myndighetsadministration och följa det arbete som sker i socialnämnden och utbildningsnämnden. Tjänsten är på heltid och tidsbegränsad till den 31 december 2018.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande borgarrådssekreterare jobbar du i äldre- och personalrotelns stab i Stadshuset och har bland annat ansvar för följande:

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning. Du är väl insatt i Vänsterpartiets politik och delar våra värderingar, har god analytisk förmåga och kan formulera dig väl i tal och skrift. Arbetet sker periodvis under tidspress så du behöver snabbt kunna sätta dig in i nya frågor. Du bör vara noggrann, bra på att strukturera och planera ditt arbete samt kunna arbeta självständigt.

Tidigare erfarenhet av administrativa uppgifter och arbete i politiska organisationer och/eller offentlig förvaltning är meriterande.

Övrigt
Borgarrådssekreterare tillsätts enligt kommunallagen 4 kap § 32 vilken ger dig rätt till tjänstledighet från din nuvarande tjänst. Arbetstiden är oreglerad men kommer främst vara att  förlagd till ordinarie arbetstid.

Vänsterpartiet eftersträvar mångfald på arbetsplatserna varför vi önskar sökande med olika etnisk bakgrund, kön och ålder.

Ansökningar skickas senast den 2 oktober. Frågor och ansökningar skickas till naile.aras@stockholm.se. Frågor om tjänsten kan ställas till tillförordnad kanslichef Susanna Brolin, telefon 08 508 29 159.