Gå direkt till innehållet

Järva ska vara tryggt

Det har varit ett tufft år för oss som bor i Järva. Vi har bland annat haft flera dödsskjutningar på platser där vi rör oss i vår vardag. Det måste ändras. Vi som bor på Järva vill leva vanliga liv i trygga områden med bra service precis som alla andra stockholmare. Det skriver tre Vänsterpartister boende i Järva.

Våra krav är både långsiktiga och kortsiktiga. Staten har ett ansvar för säkerhet och trygghet överallt.

• Vi sätter nu press på regeringen för snabba åtgärder mot de illegala vapnen. Vapen och de kriminella gängen ska bort från Järva.
• Vi kräver att polisen ska vara synlig i området och värna om invånarnas trygghet, inte bara komma vid akuta krissituationer.

Som politiker i Stockholm vet vi att det krävs ett långsiktigt arbete för att förändra, en del saker kan och ska vi genomföra snabbare.

• Först och främst – utbildning, jobb och bostad är hörnstenar för att förebygga kriminalitet. Vi jobbar hårt för bra skolor i alla stadsdelar och fler jobb och fler bostäder.
• Vi har redan en social insatsgrupp som stödjer unga vuxna att komma bort från kriminalitet. Den arbetar mycket framgångsrikt och ska få ännu mer resurser.
• Ett öppet samhälle kräver öppna mötesplatser. I år startar utvecklingen av Rinkeby Folkets Hus till ett öppet förenings- och kulturhus.
• Demokratin byggs underifrån, därför är ungas organisering viktig. Nu kan alla under 25 år söka ekonomiskt stöd för aktiviteter som utvecklar den lokala demokratin.

Det finns mycket som behöver göras och det måste göras nu. Men vi ser att vissa saker faktiskt är på rätt väg. Nu fortsätter vi arbeta för mer trygghet för alla oss som bor i Järva.

Ann-Margarethe Livh (V)
Rashid Mohammed (V)
Anki Erdmann (V)

Denna artikel har även publicerats i Direktpress.